Allgemein

Dersim Vakfından 150 öğrenciye burs

Merkezi Federal Almanya’da bulunan Dersim Akademik Değişim Vakfı bugüne kadar Türkiye’nin değişik Üniversitelerinde öğrenim gören 150 üzerinde öğrenciye burs verdi. 2010 kuruluş çalışmalarını başlatan Vakıf, 2014 yılında Federal Almanya Vakıflar yasası kanununa uygun NRW (Kuzey RenVestfalye Eyaleti) Eyaleti tarafından  bağımsız vakıf olarak tanındı.

2015 – 2022 dönemlerinde toplam olarak 150 öğrenciye burs sağlayan Vakıf Avrupa’da yaşıyan Dersimlilerin verdiği destekle ağırlıklı olarak Türkiye’de öğrenim gören ekonomik durumu zayıf, fakat öğrenimlerinde başarılı öğrencilere aylık 50 – 100 Euro arasında yardım sağlamaktadır.
Vakıf Munzur Tunceli Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan  öğrencilere burs vererek  Kırmanciye -Zaza dilinin gelecek kuşaklara aktarılarak yaşamasına katkı sunmaktadır.

Vakıf daha çok öğrenciye yardımcı olmak için yurtdışında yaşıyan Dersimlilerden destek beklemektedir. Vakıfa bağışlanan yardımlar birebir öğrencilere burs olarak verilmektedir.

Dersim Stiftung