Aktüel

NRW (Kuzey Ren Vestfalye) eyaletinde anadil derslerinin başlatılması için girişim

İlkokullarda kırmancı (zazaki) anadil derslerinin başlatılması girişiminde bulunmamız için her bölgede aileler ve varsa ebeveynler insiyatifi aracılığıyla çocuklarının dil öğrenimi için başvuruda bulunmaları gerekiyor. Ebeveynler ekteki formu doldurup bize ulaştırtıkları  taktirde Dersim Vakfı, Alman Eğitim ve bilim Sendikası-NRW Örgütü (GEW-Gewerkschaft Erziehung und Wissenschaft/ Landesverband NRW) ve Dersim Gemeinde Köln (Köln Dersim Cemaati) desteği ile girişimlerde bulunacağız.Bu girişim için Vakfımızın kurucularından Hasan Taşkale (aynı zamanda GEW-NRW yönetim kurulu üyesi, yine vakfımızın katkıcılarından Nijat Bakış (Köln Dersim Cemaatinden) ailelere ve bölgelerdeki ebeveynler insiyatiflerine yardımcı olacaklar. Köln Dersim Cemaatinden Nijat Bakış (Duisburg, Bonn, Wuppertal,Bielefeld, Gummersbach, Troisdorf, Düren, Solingen usw.) bölgelerindeki koodinasyonu sağlamada yadımcı olacak. Başvuru konusunda gerekli bilgiyi Hasan Taşkale arkadaşımızdan alabilirsiniz (E-Mail: [email protected] ).

İlkokullarda kırmancı (zazaki) anadil derslerinin diğer Eyaletlerde  başlatmak isteyen arkadaşlar varsa, yine aynı şekilde bizimle iletişime geçebilirler. Başvuru formu Pdf ve word olarak ektedir.

Ne Yapmamız  gerekiyor?

Ailelerin ekteki başvuru formunu doldurmaları ve imzalamaları  (her bölge ve şehirde enaz  40 /50  öğrenci kayıt edilmesi zorunlu),
her bölgede 1-3 .kişiden oluşacak ebeveynler inisiyatifinin okullardan sorumlu eğitim dairesine  başvurarak girişimlerde bulunmaları ,
Köln Dersim Cemaati ve Vakıf bu konuda yardımcı olacaklardır,
ihtiyaç duyulduğu taktirde bölglerde konu hakkında bilgilendirme toplantılarının yapılmasına yardımcı olunacktır.
Konu hakkında Belediye meclisleri ve eyalet parlamentosundaki partiler bilgilendirilmeli ve anadil dersi talebi dile getirilmelidir.
Dernekler başvuru formunu Web-sayfalarına  koyarak en geniş kesime ulaştırmalıdır.

formu pdf

Dersim Stiftung